Çatı Tadilatı: Bir binanın çatısı o binanın en çok hasar alan ve zarar gören noktasıdır. Bu sebeple çatılarımız en çok bakım, onarım ve tadilat isteyen ve tadilata ihtiyaç duyulan noktadır. Türkiye ve benzeri coğrafi bölgelerde dört mevsim yaşayan sert ve zor. Kış ve bahar mevsimleri geçiren ülkelerde karşılaşılan büyük sorunlar hava olaylarının ve doğal afetlerin sonucunda ortaya çıkıyor.
Bu tür doğa olayları doğrudan doğruya en çok çatılarımızı etkilemekte. Çatılarımız belirli bir süre sonra tadilata girmeli ve bakım onarım işleri halledilmelidir. İhmal edilen ve bakımları yapılmayan çatılar belirli süreler sonra daha çok zarara sebep olabilirler.
Bu zarar daha fazla maliyetlere yol açabilir. Çatı tadilat ve bakımları yapılmadığı müddetçe sağlıklı binanızın. Sıva dökülmeleriyle çatı damlatmalarıyla ve benzeri durumlarla tahrip edebilirsiniz. Çatılarınızın bakımlar ve tadilatlar ihmal edilmemelidir. Çatı tadilat işi sırasında taşıyıcı kolan kısım ile çatı örtüsü kısmı ayrı ayrı olarak ele alınmalıdır ve çatı projelendirilmesi yapılmalıdır.
Çatı Tadilatı İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çatı tadilatı projesinde destek kısmı ve çatı örtüsü kısmı ayrı ayrı ele alınmalı ve çıkıntı yapılmalıdır. Yanlış yapı nedeniyle, özellikle çatı örtüsünün taşıyıcı kısımlarının zayıf olduğu durumlarda çökme gibi ciddi tehlikelerle karşılaşılabilir. Bu durumda, yatak parçalarını yüke göre yeniden inşa etmek en iyisidir.
Çatı onarım çalışmaları, çatı çerçevesinin onarılmasıyla başlamalıdır. Çatı çerçevesi, genellikle demir profillerden oluşan, çatı malzemesinin taşındığı bir yapıdır. Çatı çerçevesini tamir etmeden onarım yapılırsa, çatı zamanla çökecektir. Çatı çerçevesi tamir edildikten sonra diğer kısımlar geçebilir. Tüm çatı çerçevesinin hasar görmesi yüksek çatı onarım fiyatları anlamına gelir.